“Jól tanítani művészet. Művészetet tanítani hitvallás.”

mk web2

Köszöntő

Minden valamire való tudás megszerzéséhez erőfeszítést kell tenni. De az erőfeszítés lehet örömteli is, ha lelkesen látunk hozzá a feladathoz. A Mandala Iskola leendő igazgatójaként olyan erős, szeretetteli közösséget szeretnék építeni, melynek biztonságában a közösség minden tagja kibontakozhat. Egy olyan iskolát képzelek el, ahol tanárok és diákok nem szűnő lelkesedéssel fedezik fel, hogyan működik csodálatos Világunk. Mert tanulni öröm!

Monszport Kriszta

Innovátor mesterpedagógus

A Mandala-iskola leendő igazgatója

A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2022 őszén – felmenő rendszerben, egy elsős osztállyal – általános iskolát indít Budapesten.

Az egyház alapító okiratában megfogalmazta célkitűzését, melyre a „A Tan Kapuja” elnevezés is utal: a Tan, vagyis a Buddha tanításának átadása, megosztása. Az egyház az elmúlt évtizedekben oktatási intézményein – a Buddhista Főiskolán a Tejút Buddhista Pedagógiai Központon  és gimnáziumán  – keresztül különböző korosztályok és társadalmi csoportok számára tette elérhetővé Buddha tanításait, és figyelemre méltó eredményeket mutatott fel.

Az újonnan alapuló általános iskola létrehozásával az egyház szeretné kiszélesíteni nevelési-oktatási tevékenységét, s egy komplex, a keleti és nyugati pedagógia elveit ötvöző, buddhista szemléletű alternatív pedagógiai program megvalósítását tűzte ki céljául.Az iskola nemcsak a buddhista szülők, hanem minden – a buddhizmus alapértékeivel azonosulni tudó – szülő számára lehetőséget szeretne biztosítani, hogy gyermekét nyugodt, békés környezetben és ösztönző közösségben tudja.

Célunk, hogy gyermekeink boldog, kiegyensúlyozott, örömteli életet éljenek mind az iskolaévek alatt, mind azt követően. Hisszük, hogy az iskola spirituális hely és szellemi műhely, melynek elsődleges célja, hogy segítse közössége tagjainak testi-lelki-szellemi épülését, a Tanító legfontosabb feladata pedig a példamutatás.

Álmodtunk egy iskolát,

...amely más, mint a többi.